tiistai 29. elokuuta 2017

Teemaailman Toyota

Se väijyy kaikkialla. Se vaanii viattomuuteensa naamioituneena oikealla ja vasemmalla, edessä ja takana. Se on vallannut kahvihuoneet, kioskit ja juhlapöydät. Se ei ole mitään, ja juuri siksi se voittaa kaikki muut.

Se on keltainen Lipton.

Keltainen Lipton on viekas. Se ujuttaa kitkerät lonkeronsa kaikkialle. Sillä mitä teelaatua löydät työpaikan kahvihuoneen kaapista? Löydät keltaista Liptonia. Mitä teetä tarjotaan pesäpallomatsin väliaikatarjoiluista vastaavassa kioskissa? Tarjotaan keltaista Liptonia. Ja millaisin teearsenaalein on sukujuhlissa valmistauduttu tyydyttämään teenjuojien teehampaankolotus? Ei voi olla totta! Onko se tosiaan Liptonin keltainen pussilajitelma!

Keltaisen Liptonin suosio perustuu mielikuvaan turvallisesta valinnasta. Kun haluat tarjota kaikille kelpaavaa leipää, tarjoa ruispaloja. Kun haluat tarjota kaikille maistuvaa teetä, tarjoa keltaista Liptonia. Leivän kohdalla kaikki on vielä hyvin, mutta teehen päästessä sallikaa minun kysyä, millainen markkinointikoneisto saa aikaan moisen Venäjän kokoisen valheen.

Tuntemaani teenjuojien yhteisöön ei kuulu ketään, joka vapaaehtoisesti hankkisi valikoimiinsa keltaista Liptonia. Päättelen siis, että työyhteisöissä, kioskeissa ja juhlallisissa tilaisuuksissa teevalinnoista vastaavat kahvinjuojat. Sillä oi! Mitäpä tietävät he, autuaat, virkeänä paistattelevan keltaisen Liptonin karvaasta luonteesta?

Ja mikä murheellisinta. Heidän mielestään on käytännöllistä ostaa työpaikan kahvihuoneeseen saman tien kunnon säästöpakkaus tätä kaikille teenjuojille kelpaavaa teemaailman Toyotaa. Kunnon säästöpakkaus. 300 pussia. Ja kas, nythän on tarjous, otetaan saman tien kahtena kappaleena. Niin riittää sitten varmasti työpaikan kaikille kahdelle teenjuojalle ilon ja virkistyksen aihetta seuraavan kolmen vuoden kahvihuonehetkiin.

3 kommenttia:

  1. Kyllä, minäkin keksin heti liudan ihmisiä, joille tämän linkata eli vähän vinkata.

    VastaaPoista
  2. Totta, nokkela huomio!
    Onneksi aika monesta paikasta löytyy myös Twinings Earl greyta, joka on oma suosikkini <3 Joskus on ihan kiva juoda Nordqvistin teetaivas-lajitelmaa. Mutta keinotekoisen makuisiksi maustetut marja-, persikka- ja mitkä lie pullamuffinssiteet, ne saattavat jäädä kokonaan juomatta.

    VastaaPoista
  3. Minäkin suhtaudun varauksella esimerkiksi mustikkamuffinin makuun, mutta taannoin maistelemani Suomi 100 -mustikkatee pääsi tuoreimpien suosikkien listalle.

    VastaaPoista